Bud Spencer büdös nagy pofonja

2012.11.16. 13:56

Ha Bud Spencer fiatal lenne, csak ilyennel hozná a halálosan puffanó pofonokat: az Over Brutus komolyabb, mint eddig bármi a bucikerekű motorok mezőnyében. A 750-es egyhengeres CVT automatán keresztül hajtja a hátsó kereket, de a manőverezést hátrameneti fokozat is segíti.

Valóban brutális, bár 49 lóerejével nem egy apagyilkos. Alessandro Tartini, a Lambretta és az Italjet korábbi formatervezője elmondta, hogy az Over tervezésekor szem előtt tartották, hogy oldalkocsit is lehessen rá kötni, vagy hómotorrá varázsolni.

Az első villák 43 milliméteresek – a szárak közé vaskos kerekeket fogtak, amelyekre a Maxxis Bighorn abroncsát húzták. Elöl-hátul 260 milliméteres tárcsafék dolgozik – nem hinnénk, hogy túl nagy tempóról kéne megfogni a gépet. A felkínált testhelyzet kényelmesnek tűnik, de ennek ellenére biztos, hogy nem lesz túragép a 85 centis ülésmagassággal hívogató Brutus.

Az alacsony nyomású gumik ideálisak arra, hogy iszapban, homokon vagy egyéb laza talajon előrevigyék az olasz játékszert. A gyártás feltehetőleg 2013 végén indulhat be – az előzetes hírek szerint 7-8000 eurót kérnek majd a bucimotorért.