Brutális sportgép az Alstare-től

2013.05.04. 07:11

A Team Alstare neve elsősorban a Superbike-rajongók számára lehet ismerős – a belga istálló korábban Suzuki GSX-R-ekkel versenyzett a sorozatban, 2005-ben pedig Troy Corsernek köszönhetően bajnoki címet is ünnepelhettek. Egyéves kihagyás után aztán visszanyúltak a kezdetekhez, és az idei szezonban – 1996-os bemutatkozó évükhöz hasonlóan – már Ducatival állnak rajthoz.

Ezúttal viszont nem versenyeredményeikkel hívták fel magukra a figyelmet: bemutatták történetük első tanulmánymotorját, a Team Alstare Superbike Conceptet. A meglehetősen futurisztikus gépet Serge Rusak rajzolta meg, a háromdimenziós modell pedig a Tryptik Studios munkája.

Az áramvonalas sportgép összességében ugyan egészen dögösre sikerült, mégis vannak meghökkentő részletei: ilyen például az első villa, melynek nemcsak formája szokatlan, de működését is sokáig lehetne találgatni. Arról, hogy a burkolatok milyen blokkot rejtenek, egyelőre nem sokat tudni, de a videóban hallható motorhang alapján V2-essel álmodhatták meg sportmotorjukat a belgák.

Egyelőre persze csak koncepcióról van szó, de igen érdekes lenne mozgásban is látni a Team Alstare Superbike Conceptet. Már csak az a kérdés, hogy találnak-e olyan partnert, aki be meri vállalni a merész formájú gép gyártását.