Magyarországon tanult Jeremy Irons

2013.05.14. 14:21

Hírszerkesztőnk után a Magyarországra visszatért Jeremy Irons is részt vett a BMW hivatalos motoros tréningjén. Az Oscar-díjas színész a BMW Motorrad Vezetéstechnikai Tréning alapszintű elméleti és gyakorlati ismereteit a kiskunlacházi reptéren sajátította el.

A brit művész nagyon fontosnak tartja, hogy a motorosok megfelelő képesítéssel és tapasztalattal induljanak útnak, és az elvégzett BMW-s tanfolyamot kötelezővé tenné a motoros jogosítvány megszerzéséhez. „Húsz éve vezetek BMW-motorokat, de bizonyos alaptechnikákat csak most sajátítottam el. Szerencsére sosem történt velem nagyobb baleset, de sokkal biztonságosabban vezethettem volna, ha annak idején részt veszek egy ilyen tanfolyamon” – nyilatkozta Irons, akiről köztudott, hogy nagy rajongója a túramotorozásnak, és mind Nagy-Britanniában, mind Magyarországon a BMW motorjaival rója az országutat.

A német márka több, mint 30 éve szervez autós és motoros vezetéstechnikai tanfolyamokat, a hazai motoros képzések egy éve indultak. A többlépcsős program keretén belül segíti a biztonságosabb közlekedésre törekvő motorosokat.

A sikerrel működő autós tréningekhez hasonlóan a tanfolyamok teljesen nyitottak, azokon bármilyen márkájú motorral részt lehet venni, így a gyakorlatok minden résztvevő fejlődését szolgálják. A vezetői képességek és a tapasztalat nagyban befolyásolják a vezető reakcióját egy-egy konkrét helyzetben.

Jeremy Irons-szal készített korábbi interjúnkat itt olvashatják.