Talmácsi ismét Magyarországon versenyez

2013.05.15. 16:32

Több mint 10 év után ismét láthatják a hazai nézők versenyezni Talmácsi Gábort, a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es kategóriájának 2007-es győztesét, aki az országos bajnokság hétvégi fordulóján áll rajthoz a Hungaroringen.

Fekete János, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) gyorsasági szakágának vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Supersport-vb-n versenyző Talmácsi mellett a magyar motorsport jelenlegi legjobbjai, így a Superbike-vb betétfutamain rendszeresen részt vevő Németh Balázs, Győrfi Alen, Bódis Richárd, a tavalyi Alpok-Adria-sorozat két bajnoka, Chrobák János és Gyutai Adrián, továbbá a többszörös magyar bajnok Rizmayer Gábor és Juhász Dávid is elindul a hétvégi ob-futamon.

Az eredeti tervek szerint a korábban szintén a Superbike-vb-ben érdekelt Kurucz Ferenc is rajthoz állt volna, ő azonban a versenyre készülve kedden súlyos balesetet szenvedett a Hungaroringen, eltört a combcsontja, és meg kellett operálni.

"Talmácsit, Chrobákot, Némethet, Gyutait és Bódist a 600-asok mezőnyében, míg Rizmayert, Győrfit és Juhászt az ezresek viadalán láthatják a kilátogató nézők" - mondta Fekete János, aki hozzátette, a verseny nyílt nemzetközi, s kategóriánként az első 10 helyezett pénzdíjban is részesül.

A helyszínen váltható belépők 500 forintba kerülnek, egy szerencsés néző pedig felülhet valamelyik motorversenyző mögé egy körre a Hungaroringen. Aki kíváncsi a boxra, 1000 forintért vásárolhat jegyet, amellyel az ebédszünetben egy boxsétán vehet részt.

"Tavaly óta zajlottak a háttérben a tárgyalások, miként tudnának a motorversenyek ismét visszakerülni a Hungaroringre" - mondta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, s kiemelte, a hétvégére megnyitják a célegyenesben található Super Gold tribünt.     "Nagyon örülök annak, hogy a hazai gyorsasági szakág legjobbjai úgy érezték, ezen a versenyen rajthoz kell állniuk. Remélem, minél többen kilátogatnak hozzánk" - mondta.

Szombaton és vasárnap szabadedzéseket, időmérőket és versenyeket egyformán rendeznek. Szombat este látványos hosszú távú viadalra is sor kerül, s a 17.00 órakor kezdődő és 19.00-kor záruló viadalon a tervek szerint Talmácsiék is elindulnak.