Motort a szalonból - féláron?

2013.05.21. 07:26

Az európai járműpiac gyengélkedése és a márka romló minősége, elavult modelljei már-már halálos ítéletet jelentettek a Moto Morini számára, az olasz gyártó azonban a tavalyi év végén megmenekült. Igaz, az eladásokon még bőven lehetne javítani, ehhez pedig érdekes lépésekre szánja el magát a Morini: korábban már ajándék motoros ruházatot kínáltak a Scramblerhez, most pedig bizonyos modelleket féláron próbálnak eladni.

Moto Morini Scrambler
Moto Morini Scrambler

Az akció lényege, hogy a vásárlóknak a Scrambler, illetve a Corsaro esetében csupán az ár felét kell kifizetniük, cserébe 18 hónapig használhatják a motort. A próbaidő letelte után aztán három lehetőség közül választhatnak. Ha elégedettek voltak Morinijükkel, a vételár máik felének befizetésével megtarthatják a motort, ha azonban ráuntak, akkor 1500 eurós kedvezménnyel (440 ezer forint) újabb modellre válthatnak. Amennyiben nem voltak elégedettek a márkával, egyszerűen vissza is vihetik a gépet – mintha a vételár 50 százalékáért bérmotort használtak volna.

Moto Morini Corsaro
Moto Morini Corsaro

A stratégia nem is tűnik rossznak: elérhetik azokat a motorosokat, akik kevésbé ismerik a márkát, vagy csupán tartanak a Morini modelljeinek megbízhatóságától – a kisebb anyagi kockázat mellett talán többen próbálják majd ki a Scramblert és a Corsarót. Persze kérdéses, hogy a gyakorlatban mennyire lesz majd hatékony a rendszer, de ha beválik, a jövőben több kisebb gyártó is követheti az olaszok példáját.