Még több olcsó Honda készülhet

2013.05.29. 08:46

Az ázsiai motorpiac egyik legfontosabb szereplőjeként a Honda időről időre bővíti termelési kapacitását. Már korábban sem titkolták, hogy Indiában a közeljövőben évi ötmillió motorkerékpárt szerelnének össze - most újabb lépést tettek e cél elérése érdekében.

Honda Dream Yuga
Honda Dream Yuga

A legújabb üzem Bangalore városától 60 kilométerre épült fel, és kezdetben 1,2 milliós éves kapacitással működik majd – ezt a jövőben további 600 ezerrel növelik. Egyelőre két modellt, a 110 köbcentis Dream Yuga motorkerékpárt és az Activa robogót szerelik majd össze – utóbbira igen nagy a kereslet a dél-ázsiai országban, jelenleg is százezer megrendelő várja, hogy átvehesse Activáját.

Honda Activa
Honda Activa

Az utóbbi egy évben a Honda eladásai 31 százalékkal nőttek az indiai piacon, ez a bővítés pedig további növekedésre ad lehetőséget. A jelenlegi tervek alapján 2014 márciusára már meg is közelíthetik az ötmillió darabos álomhatárt – becslések szerint 4,6 milliós kapacitást érnek majd el.

A helyi gyártás fejlesztésével a japán motorgyártó meg tudja kerülni a magas vámokat, és olcsóbban forgalmazhatja modelljeit az indiai piacon. Bár jelenleg a kisköbcentis gépekre mutatkozik a legnagyobb igény az országban, a korábbi hírek szerint a Honda sportmotorok helyi összeszerelését is tervezi.