Nem hagyja magát a Honda

2013.06.02. 11:47

Nagy meglepetést okozott, amikor a Dakar címvédője, az ötszörös győztes Cyril Despres elhagyta a KTM-et – az osztrák gyártó tavaly egyeduralkodója volt a világ talán legnehezebb terepralijának, a francia motoros mégis Yamahára váltott.

A Honda számára nem volt túl örömteli Despres yamahás szerződése, ugyanis sokáig arról szóltak a hírek, hogy a bajnok őket választja. A HRC persze nem kesereghetett sokáig, a felkészülést nekik is el kell kezdeniük. A csapat már összeállt, a mugellói MotoGP-hétvégén pedig be is mutatkozott a sajtónak.

A versenyzők közt ott lesz a tavalyi év legjobb hondása, a portugál Hélder Rodrigues, valamint az argentin Javier Pizzolito is - ők a 2013-as Dakaron hetedik, illetve nyolcadik helyen értek célba. Rajtuk kívül a spanyol Joan Barreda, a tavaly még Husqvarnával rajthoz álló, portugál Paulo Goncalves és a brit Sam Sunderland erősíti a HRC csapatát.

Hélder Rodrigues
Hélder Rodrigues

A nyolcezer kilométeres verseny januári rajtja előtt a motorosok igyekeznek kihasználni minden alkalmat a felkészülésre, a CRF 450 Rallyval többek közt argentin és marokkói versenyeken is indulnak. Céljukat pedig nem is titkolják: a 2014-es Dakaron győzelemre törnének.