Ilyen se volt még a Hungaroringen

2013.07.03. 16:05

Augusztus 3-án 14 órától másnap 14 óráig különleges, Magyarországon eddig soha nem látott, 24 órás kerékpárversenyt rendeznek a Hungaroringen. A Shimano Ring24 viadalról a szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egyéni és csapatverseny szerepel a programban, utóbbi kategóriában hat fős együttesek küzdenek meg egymással.

A verseny a legtöbb kört teljesítő csapat, illetve egyéni induló nyeri, köregyenlőség esetén a befutási sorrend rangsorol. A legjobbak kupa és éremdíjazásban részesülnek, s a verseny végén a rajtszámmal rendelkezők részére tombolasorsolást tartanak.

Több kategóriában lehet nevezni. Profi sportolók is jelezték már indulási szándékukat, de baráti körök vagy vállalati csapatok részvételére is számítanak a rendezők, akik úgy számolnak, hogy összesen 200 csapat és 100 egyéni versenyző állhat rajthoz az eseményen.

A szervezők nagy gondot fordítanak a résztvevők egészségvédelmére. Az egyéni indulóknak négy óránként kötelező orvosi ellenőrzésre megállniuk, amennyiben a pályán lévőknek gyors ellátásra lenne szükségük, róluk motorkerékpáros mentő gondoskodik.

A kerékpárversennyel egy időben rendezik a Hungaroring futófesztivált, melyen az indulóknak egy vagy két kört kell teljesíteniük az aszfalton, a terepfutóknak pedig off road pályát jelölnek ki a legnagyobb magyar sportingatlan területén.


Az érdeklődők a www.tosport.hu oldalon találhatnak információt a nevezés részleteiről.