2013.07.11. 16:27

A BMW a múlt hét végén, a Garmisch-Partenkirchenben megrendezett Motorrad Days-en mutatta be új modelljét, a K 1600 GT Sportot. Persze nagy újításokat nem rejtegetett a hathengeres túragép, árazása pedig egyelőre váratott magára. Azóta kiderült, hogy Németországban 20920 euróért (6,1 millió forintért) kínálják majd, augusztus elsejétől.

A bajor gyártó számos más modelljét is felfrissíti a következő modellévre – igaz, ezeknél sem beszélhetünk igazán jelentős változásokról. Az R 1200 GS-nél alapfelszereltség lesz a kipörgésgátló, melyet Rain (eső), illetve Road (utcai) módban lehet állítani – a további menetjellegek, mint a Dynamic, az Enduro és az Enduro Pro extraként rendelhetők. Ugyancsak külön kérhető a Dynamic ESA, vagyis az elektronikus csillapítás-állítás. Szériában jár viszont a kormány-lengéscsillapító.

Az F 800 GS-nél a Safety-csomagot váltja a Dynamic Performance-csomag. Ez tartalmazza az ABS-t és az ESA-t, azonban nem rendelhető az alacsonyított kivitelű enduróhoz. Apró változtatásokat végeztek a C600 Sport és a C650 GT óriásrobogókon is: az üzemanyag-betöltő nyitási mechanizmusán módosítottak.

A többi modell esetében csak a színválaszték változott – az új fényezések elnevezésében a marketingosztálynak is komoly munkája lehetett.  Az R 1200 R a jövőben nem lesz elérhető zafírfekete metál, illetve magnéziumbézs metál színekben, az F 800 R-nél pedig a zafírfekete- és az ásványezüst metál tűnik el a kínálatból. Utóbbinál lesz viszont helyette többek közt Szahír-narancs metál – fényes fekete szatén kombináció. A G 650 GS színskálájáról a napnyugta-sárgát távolították el, választható lesz azonban a mélyfekete.

Az S 1000 RR sportmotor gránitszürke metál – alpesi fehér, valamint vörös - alpesi fehér – zafírfekete metál összeállításokban is rendelhető lesz: már meglévő színeket kombinálnak, miközben a gránitszürke metál önmagában nem lesz elérhető, és a vörös – alpesi fehér kombinációval is szakítanak.

A nagyrobogók közül a C 600 Sportot alpesi fehérben kérhetjük majd, de titánezüstben nem, a C 650 GT-nél pedig Havanna- és kvarckék metál váltja a platinabronz és a cinóbervörös változatokat. Mindkét modell hátsó lengőkarját Nürburg-ezüst metálra festik majd. Az új színek és a felfrissített BMW-k augusztustól lesznek kaphatók.