Ingázni csak stílusosan

2013.08.06. 09:44

Klasszikus stílusú, nyolcadliteres robogóval bővíti kínálatát a Yamaha. A D'elight az ingázóknak és a városi motorosoknak jelenthet megfizethető és takarékos alternatívát.

A robogó ovális első fényszórója, a hátsó lámpa kialakítása és a fehér keretes műszerek egyaránt a retró stílust erősítik, emellett a japánok igyekeztek a praktikumot is szem előtt tartani – az ülés alatti csomagtartóban egy bukósisak fér el, emellett egy nyitott kesztyűtartó áll rendelkezésünkre a pakoláshoz. A gyáriak szerint a 755 milliméteres magasságú ülés két személy számára is elég kényelmes, az utas pedig kihajtható lábtartót kapott.

A D'elight-ba 114 köbcentis, négyütemű blokkot szereltek, melynek teljesítménye 7,2 lóerő, csúcsnyomatéka 7,6 newtonméter. Ehhez 98 kilogrammos nedves tömeg párosul. Előre és hátra egyaránt 12 collos, háromküllős könnyűfém kerekek kerültek, 180 milliméteres tárcsa-, illetve 120 milliméteres dobfékkel. Az első rugóút 85, a hátsó 70 mm.

Az új D'elight első példányai szeptemberben érkeznek meg a magyarországi kereskedésekbe – a robogó a Yamaha 125 köbcentis kínálatának legolcsóbb modellje lesz, 668 ezer forintos ára a regisztrációs adót is tartalmazza.