Kémfotón a következő Ducati

2013.08.21. 09:40

A Ducati háza táján már egy ideje tartják magukat a pletykák, melyek szerint hamarosan új sportgéppel bővítik palettájukat: érkezhet a 899 Panigale. A híresztelések most úgy tűnik, igaznak is bizonyulnak, egy tesztelés alatt álló, előszériás példányt kaptak lencsevégre a kémfotósok.

Első ránézésre igen nagy a hasonlóság az 1199 Panigaléval, azonban annak hátsó felfüggesztése egykaros, itt pedig kétkarú, banánformájú lengővillát alkalmaztak. Elöl a hírek szerint Showa villa válthatja a nagyobb köbcentis modellnél használt Öhlinst. A futómű mellett a motorblokk jelenthet még különbséget: a V2-es Superquadro hengerűrtartalma itt 899 köbcentis lesz, 150-160 lóerő körüli teljesítménnyel – nagyjából negyven lóerővel lesz tehát gyengébb az 1198 köbcentis változatnál.

A Ducati az őszi, milánói EICMA motorkiállításon mutatja majd be 2014-es modelljeit, így a tesztelés közben korábban már szintén meglesett Monsterrel együtt a 899 Panigaléról is akkor ránthatják majd le a leplet hivatalosan is. A kisebb Panigale ára egyelőre nem ismert, de valószínűsíthető, hogy a 848 Evo és az 1199 Panigale közé pozícionálják – ez a magyarországi árakkal számolva 5,5-6 millió forint körüli vételárat jelentene.