Most megveheti a pápa Harley-ját

2014.01.15. 12:56

Elárverezik Ferenc pápa Harley-Davidsonját. Az egyházfő még tavaly, a Harley-Davidson márka fennállásának száztizedik évfordulója alkalmából kapta ajándékba a Dyna Super Glide-ot, mely most kalapács alá kerül. Mivel Ferenc pápa biztonsági okokból egyébként sem használhatná a motort, így inkább jótékony célokra ajánlotta fel.

A pápa kézjegyével ellátott Harley-t a Bonhams aukciós ház közreműködésével árverezik el februárban. A befolyt összegből a szegények papjaként is ismert Don Luigi Di Liegro nevét viselő szálláshely és szegénykonyha felújítását támogatják, tehát igen nemes célokat szolgálnak majd vele. Az intézmény ugyanis több mint ezer hajléktalan és hátrányos helyzetű ember számára nyújt támaszt.

A Bonhams aukciós ház képviseletében Ben Walker elmondta, nagyon büszkék arra, hogy ilyen fontos ügyben segédkezhetnek. A jótékony célra igyekeznek majd minél nagyobb összeget gyűjteni. Mintegy 12-15 ezer eurós (3,5-4,5 millió forintos) bevételt remélnek, melynek segítségével továbbra is számos rászorulónak nyújthatna támaszt a római intézmény.