Vetkőztetik a kis Ninját

2014.03.07. 16:10

A Kawasaki idén februárban mutatta be egyhengeres, negyedliteres sportmotorját, a Ninja RR Monót. A 28 lóerős kis Ninját elsősorban az ázsiai piacokra szánták, ahol nemcsak a kezdő motorosok körében népszerűek a kisköbcentis gépek. Most néhány kiszivárgott szabadalmi rajzból úgy tűnik, meztelen változat is készül.

A csupasz kettőötvenest azonban a hírek szerint elsősorban Európának szánják. Neve még nem ismert, de egyes források az ER-6n mintájára ER-2n-ként hivatkoznak rá. Az első képek alapján a váz és a blokk is azonos lehet majd az idomos verziónál látottal, és a fejidomon sem változtatnak majd sokat a japánok.

A folyadékhűtéses egyhengeres minden bizonnyal itt is 28 lóerő leadására lesz képes, 151 kilogrammos súlyából azonban az idomok elvesztésével leadhat néhány kilót. Az elöl 263, hátul 193 milliméter átmérőjű féktárcsából és kétdugattyús nyergekből álló fékrendszer is megmaradhat a Mono RR-ből.

A hivatalos bemutatásra még várni kell, de a Kawasaki talán már idén, az őszi, milánói EICMA motorkiállításon leleplezi a burkolatoktól megfosztott egyhengerest. Akkor már a típus nevéről és a pontos műszaki jellemzőkről is többet tudhatunk majd.