Ninjáit ünnepli a Kawasaki

2014.05.07. 07:28

Idén több legendás autótípus is kerek születésnapot ünnepelhet, így például a BMW sportlimuzinja, az M5, valamint a Seat népszerű kisautója, az Ibiza is harmincéves. Jubiláló modellt azonban a motorok között is találunk: a Kawasaki ugyancsak harminc esztendeje használta először a Ninja elnevezést.

Ahogy az ilyenkor már-már szokásosnak is mondható, a Kawasaki is ünnepi különmodellekkel ünnepel. Ez persze komoly technikai változásokat nem jelent, inkább csak megjelenésben térnek majd el ezek a példányok a megszokottól. Így az évfordulós ZX-6R zöld-fehérben érkezik, felnijein pedig szintén zöld csík fut körbe. A blokkolásgátlóval szerelt, és az anélkül forgalmazott változatból egyaránt készül születésnapi kiadás.

A ZX-10R szintén a ZX-6R-hez hasonló fényezést kap - mely egyébként a Superbike világbajnokságon induló versenygépre emlékeztet. Természetesen a 30. évfordulót hirdető emblémák sem hiányozhatnak egyik modellről sem. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy limitált példányszámban készülnek-e, illetve ha igen, akkor hány darabot tervez belőlük kiadni a Kawasaki.

Ami az árakat illeti, ezek egyelőre csupán dollárban ismertek. A ZX-6R-ért átszámítva 2,6 millió forintot, blokkolásgátlóval ellátott kivitelben 2,8 milliót kell fizetni. A ZX-10R-ért 3,2, illetve 3,4 millió forintnyi dollárt kell leszurkolni. Ez azt jelenti, hogy az alapmodellekhez képest a jubileumiak mintegy 70 ezer forinttal drágábbak.