C Evolution: a jövő útja?

2014.05.12. 08:05

Alig több mint egy hónapja indította be első teljesen elektromos robogója, a C Evolution sorozatgyártását a BMW. A gyártósorok előkészítése hosszadalmas munkát igényelt, ám végül minden akadály elhárult, így kigördülhettek a gyárból az első példányok.

A bajorok a jövőben is nagy szerepet szánnak majd a villanyhajtású járműveknek, éppen ezért szerveztek egy konferenciát a C Evolution hivatalos bemutatójának otthont adó Barcelonában. A tanácskozáson részt vett többek közt a város polgármestere is. A katalán főváros vezetői ugyanis szintén fontosnak tartják az elektromos mobilitást.

Günther Seemann, a BMW spanyolországi és portugáliai részlegének vezetője elmondta, a környezeti, gazdasági és társadalmi változások miatt mindig szükség lesz újabb és újabb technikai megoldásokra. Az elektromos járművek megtervezése és előállítása nagy kihívást jelent, ugyanakkor nagy lehetőségeket is tartogat.

A rendezvényen bemutatták a C Evoltion mellett az i3 elektromos autó technikai megoldásait is. Emellett arról is szó esett, hogy a modern városok számára milyen előnyt jelent a környezetbarát, zéró-emissziós járművek alkalmazása.