2014.06.05. 09:19

A különféle aukciós- és hirdetőoldalakon időről időre kihagyhatatlan ajánlatokra, kívánatos ritkaságokra bukkanhatunk. Ezek lehetnek igazi klasszikusok, vagy akár hírességek megunt járművei is. Az viszont szinte mindegyikben közös, hogy szabad szemmel is jól látható összegeket kell kicsengetni értük.

Ezúttal a motorosok nézegethetnek vágyakozva egy ilyen hirdetést: a Historics at Brooklands egy valódi MotoGP-s versenygépet kínál eladásra – méghozzá nem is olyan régit. Ezt a Kawasakit ugyanis a tavalyi szezonban használta az amerikai Colin Edwards, az NGM Forward Racing színeiben. A ZX-10R-ből származó blokkból francia segítséggel hoztak ki 250 lóerő körüli teljesítményt – ez a 157 kilós tömeget akár 325 km/h-s sebességig is képes felgyorsítani. A futóműalkatrészeket az Öhlins, a fékeket a Brembo gyártotta, a kipufogó az Akrapovic műhelyéből származik.

Az aukció nyertese nemcsak a motornak örülhet: a megszerzett gépet egy versenymérnök segítségével próbálhatja ki, így megismerheti annak teljes működését. Emellett pedig az augusztus végi, silverstone-i MotoGP-hétvégére is kap két VIP-jegyet. A futam ideje alatt az NGM Forward Racing istálló vendége lehet.

Mindezért a becslések szerint 55-65 ezer fontot kell majd fizetni a június 7-i árverésen. Ez nagyjából 20-24 millió forintnak felel meg, és az adót még nem tartalmazza. Edwards motorja mellett tavalyi csapattársa, az idén már a Superbike mezőnyében harcoló Claudio Corti versenygépe is gazdára találhat. Azt jóval olcsóbban, 16-19 millió forintért lehet majd hazavinni, és szintén jár hozzá a tesztlehetőség és a két VIP-belépő.