Újabb rekord a BMW-től

2014.07.17. 11:27

Bár júniusban közel hat százalékkal kevesebb motorkerékpárt értékesített, mint az elmúlt év azonos hónapjában, mégis nagy rekordot ért el a BMW az idei első félévben. A bajor motorgyártó ugyanis eddig 79978 motort tudott eladni, ami a tavalyi első félévhez képest 9,3 százalékos növekedést jelent.

Nem meglepetés, hogy a németek legnépszerűbb modellje továbbra is az R 1200 GS – világszerte mintegy tizenötezret adtak el belőle. A következő modellévre több kisebb frissítést is terveznek, amelyekkel tovább növelnék a nagy GS népszerűségét. A képzeletbeli dobogón a GS Adventure áll, míg az eladási lista harmadik helyére az R 1200 RT fért oda, nyolcezer példánnyal. Igaz, utóbbi gép esetében műszaki hibával is szembesülhettek már a tulajdonosok. A várakozásokat az R nineT névre keresztelt jubileumi modell is túlszárnyalta a maga 4114-es darabszámával.

2014 második félévében az S 1000 F bemutatása, valamint egy új K 1600-változat növelheti a BMW-motorok iránti vásárlási kedvet. A hírek szerint pedig hamarosan érkezhetnek az indiai TVS Motorsszal közösen fejlesztett, kisköbcentis motorkerékpárok is.