Két keréken a leggyorsabb?

2014.09.22. 10:10

A Kawasaki már hetek óta tolja az arcunkba videóit hamarosan érkező, kompresszoros gépéről. A Ninja H2 néven futó motornak már a hangját is hallhattuk, és azt is sejthetjük, hogy idomos sportmotort kapunk, a részleteket azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az előző teaser-videók visszatekintenek a Ninja-sorozat harmincéves múltjára, és az ős-H2-re is, amelynek a nevét kölcsönözte most az újdonság is. Miután felidézik a korábbi modellek érdemeit, azt sugallják, az érkező H2 lehet a piac leggyorsabb motorkerékpárja. Ebben persze akad majd jó néhány vetélytársa, de a pletykákban szereplő 225 lóerő azért nem piskóta. Sőt, ha lehet hinni a híreszteléseknek, lesz pályázásra szánt, 300 lovas kivitel is.

A legutóbbi videó a Kawasaki történelméből ezúttal nem a motorkerékpárokhoz nyúlik vissza, hanem a gázturbinákhoz, rámutatva arra, hogy ebben a szegmensben is számos olyan tapasztalatot szereztek, amit a H2 kompresszorának fejlesztésekor fel tudtak használni. Persze ezeken a felvételeken is a várva várt motorkerékpár látszik a legkevésbé.

Mindenesetre sokat már nem kell rágni a körmünket: szeptember 30-án, a kölni Intermot motorkiállításon minden kiderül, akkor végre lerántják a leplet a Ninja H2-ről.