Triumph: hol az újdonság?

2014.10.03. 12:31

A Triumph nem mutatott világújdonságokat a kölni Intermot szalonon, igaz, azért ők sem üres kézzel érkeztek meg az idei első nagy motorkiállításra. Négy különmodellel készültek, amelyek közül három a Bonneville-re épül. A 865 köbcentis kéthengeresen nem változtattak, a módosítások a motor külsejét érintik.

Az egyik ilyen újdonság, a Bonneville Spirit kék-fehér tankjáról, fekete tükreiről, kerekeiről, lámpaházáról és kezelőszerveiről ismerhető fel. A Bonneville T214 szintén kék-fehér-fekete színeket kombinál, azonban itt az első sárvédőn egy fehér csillag is megjelenik. Ez a gép a Ceegar elnevezésű sebességrekorder streamlinerre utal, amellyel Johnny Allen 1956-ban, a bonneville-i sós síkságon állított fel 214,4 mérföld per órás csúcsot. A harmadik különlegesség a Bonneville Newchurch pedig a triumphosok éves találkozójának helyt adó osztrák település előtt tiszteleg: Neukirchen ugyanis a Tridays rendezvényeinek idejére a Newchurch nevet veszi fel.

A negyedik Triumph-újdonság a Street Triple RX. Arra már a nevéből is lehet következtetni, hogy a Street Triple R-en alapul, farrészét azonban a Daytona 675-től kölcsönözte. A blokk is e két modellhez hasonlóan 675 köbcentis, teljesítménye pedig a Street Triple R-rel megegyezően 106 lóerő. Ehhez gyorsabb váltást és sportosabb érzetet biztosító quickshiftert kapcsoltak.

Valamennyi új Triumph 2015-ös modellként jelenik majd meg a kereskedésekben, és a jövő év elejétől kezdik meg forgalamzásukat.