Így frissít a Triumph

2014.10.13. 10:18

Nem kényeztette el rajongóit a Triumph a múlt heti kölni motorkiállításon. A britek négy különmodellel töltötték meg standjukat, most azonban további újdonságokat tartogatnak. Igaz, ezúttal sem gyökeresen új gépekről van szó.

Egyelőre ugyan nem hivatalosak az információk, de a jövőben a nyolcszázas Tigerből nemcsak XR és XC, hanem XRX, XCX, XR Touring és XC Adventure változat is lesz. Ezek mindegyikéhez alapfelszereltségként jár a blokkolás- és kipörgésgátló, ride-by-wire gázmarkolat, tempomat, középállvány, állítható magasságú szélvédő, és három választható menetprogram.

A túrázóknak szánt XRX új ülést és alumínium hűtővédőt is kap, az XR Touringhoz ezen felül navigáció, markolat- és ülésfűtés, valamint túradobozok is tartoznak. Az XCX-nél a motorblokk is kap plusz védelmet, az XC Adventure pedig az XR Touringhoz hasonló extrákat.

Ezeket a frissítéseket a Triumph ugyan még hivatalosan nem erősítette meg, egyes források ugyanakkor már az árakat is tudni vélik. Ezek alapján a legolcsóbb az XR lenne a maga 8500 fontos (3,3 millió forintos) árával, a legtöbbet pedig az XC Adventure-ért kérhetnek – 11400 fontot (4,4 millió forintot). Ha igazak a hírek, a november eleji, milánói EICMA motorszalonon hivatalos bemutatásra is számíthatunk.