Brit luxus milliomosoknak

2014.11.03. 11:18

Idén ősszel már láthattunk néhány számítógéppel készített képet a motoripar vérkeringésébe visszatérő brit Matchless újdonságáról, a Model X-ről. Ehhez akkor néhány információmorzsa is társult, de nagy kérdés volt, hogy mi lesz a végeredmény.

Azt már akkor is sejteni lehetett, hogy a kézzel fogható, kész gépet a milánói EICMA szalonon állítják ki, most azonban, a nyitás előtti napokban az első valódi fotó is megjelent a fényűző luxusgépről. Ebből egyelőre túlzottan sok következtetést nem lehet levonni, csupán annyit, hogy nagyrészt a renderekhez tartották magukat a gyáriak a kivitelezés során.

Mindez az S&S-től származó, 1916 köbcentiméteres V2-es blokk köré épül, amelyhez hatsebességes váltó és lánchajtás kapcsolódik. Az első fékhez tizenkét-, a hátsóhoz hatdugattyús nyereg tartozik, amely egy kicsit talán túlzásnak is tűnik. A motorkerékpár egyik vonzereje a várakozások szerint a személyre szabhatósága lehet: állítható az ülésmagasság, a kezelőszervek helyzete, sőt az ikerfényszórók külön-külön is.

A pontos árat egyelőre nem ismerjük, de az már az első percektől egyértelműnek tűnik, hogy méregdrága luxuscikkről van szó, amit csak kevesek engedhetnek meg maguknak. A részleteket a holnap kezdődő EICMA motorkiállításon ismerhetjük meg. A milánói szalon legfontosabb újdonságairól a következő napokban a Totalbike-on is olvashatnak.