2014.11.18. 13:30

A lehető legrosszabb helyet választotta az egykerekezéshez egy brit motoros. A férfi egy GoPróval a sisakján mutatványozott Suzuki GSX-R-ével, pár méterrel később azonban egy lovas rendőr állta az útját, hogy aztán egy kicsit elbeszélgessen vele. A rendőr először arra kérdezett rá, hogy a motoros vajon tudja-e, miért állították meg. A 20 mérföld per órás sebességkorlátozásnál (kb. 30 km/h) egykerekező férfi azzal védekezett, hogy alig mehetett 22 mérföld per órás sebességgel, azonban rögtön érkezett a válasz. Az egyenruhás közölte, hogy ő is motorozik, így pontosan tudja, mire képesek ezek a gépek.

A suzukis azért még rákérdezett, hogy kikapcsolja-e a GoPrót. A rendőr erre annyit felelt, hogy hagyja csak nyugodtan bekapcsolva, aztán mutassa meg a barátainak is ezt a beszélgetést. A helyszínt viszont hagyja el, és vissza se menjen. A szabálytalankodó végül ígéretek közepette megköszönte a lovas rendőrnek, hogy nem büntette meg, és elhajtott.

Ahogy a felvételen is elhangzik, ha közlekedési rendőrökbe fut, saját maga szolgáltatta volna a bizonyítékot is ahhoz, hogy akár jogosítványától is megfosszák. Így viszont olcsón megúszta. De vajon milyen súlya van egy ehhez hasonló elbeszélgetésnek? Lehet hatásos egy ilyen emberséges dorgálás?