Így nézne ki a magyar Jaguar

2015.01.12. 13:07 Módosítva: 2015.01.12. 16:08

Napjainkban nem példa nélküli, hogy a legnevesebb autómárkák valamilyen módon beszállnak a motorkerékpár-iparba. A BMW már több mint kilencven éve rendelkezik saját részleggel, az Audi a Ducatit birtokolja, míg a Mercedes-Benz az AMG-n keresztül vásárolt részesedést az MV Agustában. Sőt, a közelmúltban már a Ferrari háza tájáról is érkeztek olyan hírek, amelyek szerint ők is szerencsét próbálnának ezen a területen.

A Jaguar szintén nem a kétkerekű gépeiről ismert, azonban egy magyar dizájner elképzelte, milyen lenne, ha a legendás brit gyártó motorokat készítene. Jakus Tamás egy másik angol márka, a Triumph 1050 Speed Triple nevű gépét vette alapul, azonban azt a Jaguar Project 7 sportkocsi stílusjegyeivel ötvözte.

A végeredmény meglepően jól sikerült, de a klasszikus sportmotorokat idéző formaterv egyelőre csak monitoron létezik. Persze túl nagy valószínűsége nincs annak, hogy a Jaguar a közeljövőben motorgyártásra adja a fejét, így jó eséllyel ez a gép is megmarad a virtuális világban. Nemrég egyébként az orosz Burov Art készített egy Koenigsegg-ihletésű kétkerekűt – igaz, ott nem a klasszikus, sokkal inkább a futurisztikus stílus volt megfigyelhető.