Achtung! Jönnek az indiai BMW-k!

2015.01.16. 14:41 Módosítva: 2015.01.16. 14:45

A BMW tovább bővíti kínálatát, a legfrissebb hírek szerint ötszázas és háromszáz köbcentis modellekkel. A fejlesztésben és a gyártásban az indiai TVS lesz a partnerük, akikkel már 2013-ben aláírták a szerződéseket.

Szép a lengővilla, jó az oldalra szerelt központi rugóstag, de a legnagyobbat a blokk előtt kivezetett kipufogó
Szép a lengővilla, jó az oldalra szerelt központi rugóstag, de a legnagyobbat a blokk előtt kivezetett kipufogó

A jelenlegi tervek szerint egy-két éven belül bemutatkoznak az újdonságok, amik a kincstári szöveg szerint német minőségben, de megfizethető áron készülnek majd. A főleg riksákban, robogókban és kismotorokban utazó TVS már októberben leleplezte a Draken tanulmányt, ami egy modern, jó megjelenésű 250-es volt. Első lámpájába kis hunyorgással bele lehetett látnia bajor sportmotorokat - nem kizárt, hogy erre épülnek majd a jövőbeli kis BMW-k, bár a TVS akkor határozottan állította, hogy a 38 lóerős 250-es motor házon belül készült.

Abba az első lámpába lehet belelátni a BMW-t
Abba az első lámpába lehet belelátni a BMW-t


Ez az egész történet attól lett ismét aktuális, hogy napvilágra kerültek olyan szállítmányozási dokumentumok, amik bizonyítják, hogy még 2014 nyarán a TVS berendelt néhány alkatrészt (pl. vázat, kipufogót) egy BMW-TVS K03 kódnéven futó projekthez. Ha hihetünk az ágazati pletykáknak, a három- és ötszáz köbcentis modellek azonos alapra épülnek majd, illetve mindkettőből készül naked, sport és offroad orientált kivitel.