Mégis megmenekülhet a Horex

2015.02.11. 09:25

A német Horex motormárkát alig néhány évvel ezelőtt támasztotta fel Clemens Neese, aki aztán nem a megszokott sablonokra építette fel a márka modelljeit. Egyértelműen a luxuskategóriát célozta meg, méghozzá VR6-os blokkokkal, amely nemcsak a motorkerékpároknál, de még az autóknál is ritkaságnak számít.

A piac azonban kíméletlenül szelektált, és kitaszította magából a Horexet. A vállalat feléltet a befektetők pénzét, cserébe azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Motorjaikat méregdrágán kínálták, ez a tény pedig nem találkozott a potenciális vevők igényeivel. Tavaly ősszel ezért csődközelbe is kerültek, decemberben pedig már szinte biztos volt, hogy a Horexnek vége.

A legfrissebb hírek szerint azonban az utolsó pillanatokban mégis felbukkant egy megmentő. A 3C Carbon Group székhelye a németországi Landsberg am Lech városában van, fő tevékenységi körük pedig szénszálas alkatrészek gyártása. A cég számára nem ismeretlen a motorkerékpárok világa sem, ugyanis tavaly Xavi Fores-szel a nyeregben megnyerték a német IDM superbike bajnokságot, másodikként pedig szintén az ő versenyzőjük, Max Neukirchner zárt.

Az egyelőre kérdéses, hogy a VR6-os modell is megmarad-e majd a Horex márkanév alatt. Jelenleg az elsődleges cél a már eladott motorok alkatrészellátásának biztosítása. Ezt követően pedig az új tulajdonos olyan koncepciót is kidolgozna, amellyel egy, a korábbinál jóval biztonságosabb és megalapozottabb piaci pozíciót tudnának szerezni.