Nem vicc: jöhet a villany-Ninja

2015.03.12. 11:22

Elektromos modellekkel bővítheti a közeljövőben Ninja-sorozatát a Kawasaki. Ez a típusjelzés harminc éve van jelen a japánok palettáján, ősszel pedig két kompresszoros géppel, a H2-vel és a H2-rel bővítettek. Most úgy tűnik, más irányba is nyitnak, és villanyhajtású Ninjákat is készítenek.

Az elmúlt hónapokban ugyanis több erre utaló tervet is bejegyeztettek a szabadalmi hivatalokban. A rajzokból messzemenő következtetéseket levonni ugyan még nem lehet, de az tisztán látszik, hogy sportmotoros formában gondolkodnak. Jókora akkucsomaggal szerelhetik fel a gépet, amely így akár tempósabb motorozásra is elegendő energiát biztosíthat majd. Az egyik vázlaton pedig az is látszik, hogy egyes vázelemek könnyen leszerelhetők, így elősegítve az akku kivételét.

Egyes források emellett egy olyan megoldást sem tartanak elképzelhetetlennek, amely az elektromos motoron is biztosítja a motorosnak a sebességváltás érzetét. Korábban egyébként már a Brammo is igyekezett így kedveskedni azoknak, akik részben talán éppen ezért idegenkednek a villanyhajtású motorkerékpároktól, a Kawasaki mellett pedig a Honda is dolgozik ilyen megoldáson.

Úgy tudni, a Kawasaki már be is jegyeztette az E2 és E2R típusjelzéseket, amelyek minden bizonnyal tényleg elektromos gépekre utalnak, és beleillenek a H2 és H2R által megkezdett sorba, és egyúttal a Ninja-sorozatba is.