Visszahívás a KTM-nél

2015.03.27. 15:37

Visszahívási akciót rendelt el a 2015-ös Enduro R és SMC R modellekre a KTM. Ezeknél ugyanis rutinellenőrzés világított rá egy potenciális hibalehetőségre. Összeszerelés közben egy bilincs sértheti meg a hátsó fék ABS-vezetékét. Ha pedig a gyártósorról hibátlanul is gördült le a gép, akkor a rázkódások és rezgések is előidézhetik ezt a problémát.

Fotó: R. Schedl / KTM

A 2014/2015-ös SMC R modelleknél pedig az első kerékhez kerülhettek vékonyabb hézagolók - ez a féktárcsa, a teleszkópszárak és a blokkolásgátló-szenzor sérüléséhez is vezethet. Szélsőséges esetben akár balesetveszélyt is okozhatnak ezek a meghibásodások.

Fotó: R. Schedl / KTM

A KTM minden érintett tulajdonost levélben értesít, emellett pedig interneten is ellenőrizhető, hogy motorunkra vonatkozik-e a visszahívás. Ehhez csupán az osztrák gyártó weboldalának Service menüpontját kell kiválasztani. Itt alvázszám és vásárlóazonosító alapján tájékozódhatunk. Az ingyenes javítást csak szakszervizek végezhetik el, igaz, ez csupán egy rövid műveletet jelent. Információink szerint Magyarországon csupán néhány motorkerékpárt érint a visszahívás.