2015.04.04. 11:46

Idén öt magyar versenyzőnek is drukkolhatunk a Superbike Világbajnokságon. A csúcskategóriában a BMW S 1000 RR-rel induló Tóth Imrének szoríthatunk, a kevesebb módosítást megengedő stock1000-ben pedig Németh Balázs, Rizmayer Gábor és Sebestyén Peti képviseli hazánkat. Bódis Richárd a stock600-as mezőnyben áll rajthoz Kawasakijával.

Tóth Imre a thaiföldi futamon
Tóth Imre a thaiföldi futamon

A Stock1000-es indulók között komoly helycserék történtek 2014-hez képest: a gyári támogatású olasz Pedercini Kawasakitól anyagi gondok miatt távozó Németh Balázs  az R2 MotorSport Team-hez csatlakozott, ahol egyelőre még minden zavaros: nem érkezett meg a motorja, így a 2013 őszén halálos balesetet szenvedett Rosivall Ágoston egykori versenymotorjával kezdi a szezont. Remélhetőleg az imolai futamra már a jobb esélyeket biztosító gép nyergében készülhet. Addig viszont két versenyen (Imola ugyan csak az ötödik, de a stock1000 és stock600 mezőny nem vett részt az ausztrál és thaiföldi fordulókon, így jön ki a matek) jelentős hátrányból indul.

Németh Balázs edzés közben
Németh Balázs edzés közben

Németh Balázs helyét a Pedercininél Sebestyén Péter vette át, aki Talmácsi egykori menedzserének, Stefano Favaro pártfogását élvezi. Tavaly a Toth Racing Team tagja volt az EVO kategóriában, így Tóth Imre és Rizmayer Gábor csapattársaként fejlődhetett. Eddigi eredményei bizakodásra adnak okot, ugyanis az elmúlt hónap tesztjein remekül szereplt: Aragónban 34 indulóból a 6. lett, míg Misanoban a harmadik helyen végzett, ráadásul a legjobb köre tavaly ugyanezen a pályán pole pozíciót jelentett volna.

Sebestyén Péter gyári támogatással indul
Sebestyén Péter gyári támogatással indul

A következő verseny április 12-én, Aragónban lesz, az Eurosport fogja közvetíteni.