Kábellel ölik a terepmotorosokat

2015.04.16. 11:56 Módosítva: 2015.04.16. 11:56

Nyugtalanító hírek érkeznek Olaszországból, Bergamo térségéből, amit egyébként endurós mennyországként is szoktak jellemezni. Úgy néz ki, arrafelé elég elterjedt gyakorlat az ösvényekre acélhuzalokat feszíteni, az arra lakók ugyanis ezzel akarják visszaszorítani a motorosokat. A megoldás 2007 óta legalább négy életet követelt.

A motorosok rengeteg ilyen kábelt számoltak fel, a jelenség pedig az olasz motoros szövetség elnökéhez, Paolo Sestihez is eljutott, aki elfogadhatatlannak tartja a gyakorlatot, mármint a kábelek életveszélyes kifeszítését, és megígérte, hogy a hatóságok segítségével fogják üldözni a felelősöket.

Egy fiatal endurós, Daniele Consonni érdekes videót töltött fel az internetre, amin egy száz méteres ösvényen három különböző magasságban kifeszített sodronyt is talált. Nem kell különösebben képzett biztonsági szakértőnek lenni, hogy rájöjjünk, mennyire veszélyesek ezek mind a motorosokra, mind a hegyi kerékpározókra nézve. Daneile hozzáteszi, hogy hatalmas szerencse, hogy kis sebességgel haladt.

Secondo cavo d'acciaio

Posted by Consonni Daniele on 2015. április 12.



Olaszországban az elmúlt években legalább négy halálesetért felelnek az ilyen módon kifeszített csapdák; az egyik egy 19 éves fiú volt, akkor a rendőrség felderítette a tettest, egy 48 éves gazdát, akit el is ítéltek tettéért.

Az ilyen kábeles gyakorlat sajnos Magyarországon sem ismeretlen, az internet felszínét megkapargatva rengeteg hasonló történetet bukkan elő. Ráadásul ez szimplán gyilkosságnak számít, amire nem enyhítő körülmény, hogy mennyire végtelenül parasztok tudnak lenni a terepmotorosok, akik sokszor zárt pályának tekintik a földutakat és az erdőket, és nagy ívben tesznek arra, hogy ma az aszfaltútról lefordulva is szükséges a rendszám és a műszaki vizsga, és a közúti előírásoknak megfelelő kipufogó.