Meztelen Yamaha Ázsiának

2015.05.02. 09:38

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Yamahánál nem lustálkodnak, hanem éppen az MT-sorozat legújabb tagján dolgoznak. Most azonban úgy tűnik, egyre közelebb a bemutató, az YZF-R25 sportmotor csupasz változatát hamarosan leleplezik.

A motoblast.org egyelőre egy számítógéppel készített képet tett közzé a készülő gépről, amely ez alapján formáját tekintve tökéletesen illeszkedik az MT-jelzésű modellek sorába. A blokk változatlan maradhat az R25-höz képest, ami azt jelenti, hogy 249 köbcentis sorkettest kap az újdonság, nagyjából 36 lóerővel és 22,6 newtonméteres csúcsnyomatékkal.

Idomait vesztve azonban valamivel könnyebb is lesz sportos társánál: súlyát talán sikerül 166-ról lefaragni 160 közelébe. Persze az sem kizárt, hogy ezzel egyidejűleg a teljesítményt is visszább fogják picit, hogy a sportgép erősebb maradjon a nakednél.

A hírek szerint az MT-25 Indonéziában készül majd, kimondottan a délkelet-ázsiai országok számára. Egész komoly riválist kaphat tehát azokon a területeken a KTM Duke 200-asa. Az azonban még kérdéses, hogy később más kontinensek is kaphatnak-e belőle.