Íme, a világ első elektromos berúgókarja

2015.05.06. 12:14

Míg régen a motorkerékpárok elképzelhetetlenek voltak berúgókar, vagy éppen pedálok nélkül, addig az önindítók egyre szélesebb körű elterjedésével számos típusról eltűntek ezek a berendezések. Így mindenféle erőlködés nélkül, egyetlen gombnyomással indíthatjuk be a gépet – igaz, sok motorost éppen a berúgókar megléte húz ki a pácból, ha az akksi már elfáradt.

Így aztán igencsak megkérdőjelezhető az olyan találmányok létjogosultsága, mint az elektromos berúgókar. Az Esteves Motorcycle Design kreatív munkatársai azonban nem így gondolták, és mintegy 470 eurós, azaz 140 ezer forintos áron piacra dobtak egy ilyen terméket. Ez tulajdonképpen semmi mást nem tartalmaz, mint egy rugós kart és egy kapcsolót, amellyel működésbe hozhatjuk az önindítót.

De vajon kinek is szánják ezt? Talán azoknak a motorosoknak, akik csak látszatra igyekeznek megfelelni a tradícióknak, de valamiért nem tudnak, vagy nem akarnak régi vágású gépet használni. Mindenesetre elég érdekes elképzelni azt az élethelyzetet, amikor egy komolyabb találkozón a bőrdzsekis, fejkendős harley-s odasétál a motorjához, majd lábával megpöccintve az elektromos berúgókart, életet lehel a V2-esbe.

Őszintén: önnek kellene ilyen?