Sportmotorral vernének oda az amerikaiak

2015.05.20. 09:19

Alaposan átrendezheti az amerikai motorok piacát a Polaris. A cégcsoport néhány éve felvásárolta az Indiant, amely hosszú évek után 2013 tavaszán végre teljesen új blokkot mutatott be, majd következtek az új modellek is. Most azonban, hogy az Indianhez hasonló profilú Victory is a Polaris tulajdona, komoly átszerveződésre lehet számítani.

Azt épp a múlt héten jelentették be, hogy a Victory – lényegében a szintén a cégcsoporthoz tartozó Brammo technikájával – rajthoz áll a Man-szigeti TT-viadalon. Ezzel párhuzamosan az ismert motorépítő, Roland Sands éppen egy Victory alapjaira készít versenygépet, méghozzá a legendás Pikes Peak-i hegyi felfutóra.

Bár a Sands-féle gép természetesen egyedi darab lesz, a projektet a Victory maga finanszírozza. Ennek pedig a célja egészen egyértelműen a két jelentős hírverésű verseny reklámértékének kihasználása lehet – egy-egy jó eredménnyel pedig még inkább a középpontba kerülhetnének.

A jelek tehát arra mutatnak, hogy a Polaris tulajdonában álló márkák közül az Indian maradna meg annak, ami, tehát elsősorban gazdagon krómozott, cruiser-jellegű gépek gyártójának. Ezzel szemben a Victory – részben vagy egészben – a sportmotorokra koncentrálna, legyen szó villanyos vagy benzines hajtásúról. Persze maga a márkanév (amely győzelmet jelent) is jól hangzana a komolyabb versenyeken.