Cagiva: megint feltámasztanak egy legendás márkát

2015.06.16. 10:04

Felpörgetheti a Cagivát a közeljövőben az MV Agusta – ez derült ki legalábbis abból az interjúból, amelyet az MV alelnöke az egyik olasz portálnak adott. Igaz, rögtön hozzá is tette, hogy egyelőre nincs közvetlenül napirenden a kérdés.

Giorgio Girelli tovább is fonta ezt a fonalat, így azt is elmondta, nem kizárt, hogy kimondottan terepes gépekre szorítkoznak majd a Cagivával, hiszen az utcai motorok gyártására ott van az MV Agusta. Ez egy igen kétoldalú dolog, ugyanis a tapasztalatok egyrészt meg is lennének ehhez a feladathoz, gondoljunk csak az Elefant nevű modellre. Másrészt azonban ez egy másik, ma már szinte legendának számító típust érzékenyen érinthet: a Cagiva Mito sportmotor ebbe a koncepcióba egyértelműen nem fér bele.

A közelmúltból egyébként nem lehet túl sok típust felidézni a Cagiva palettájáról: leginkább a meztelen Raptor és az idomos Mito szerepelt a kínálatukban. Az 50-es és 125-ös gépeken kívül sokat nem lehetett hallani a márkáról. Az esetleges feltámasztás több krosszgépet, illetve endurót eredményezhetne, nyilván nagyobb hengerűrtartalmúakat is.

Az MV Agusta tervei közt egyébként az szerepel, hogy néhány éven belül az évi húszezer példányt elérjék. Ehhez szükségük is lehet egy erős terepes márkára, ugyanis saját jövő évi becsléseikben mindössze 12 ezres eladás szerepel. A növekedésben a nyugat-európai és észak-amerikai terjeszkedés lehet a kulcs.