Jöhet a Honda filléres endurója

2015.06.19. 10:18

Európában is bejegyeztette az NXR160 szabadalmait a Honda. A könnyű, kisköbcentis szoftendurót Brazíliában a tavalyi év végén már bemutatták, de most úgy tűnik, az Európai Unió tagországaiba is eljuthat a gép.

Maga a váz a hírek szerint a CRF150-esére hasonlít leginkább, és a kasznielemeken is a krosszgépekkel osztozhat majd az NXR. Ezek az egyezések akár azt is jelenthetik, hogy az öreg kontinensen nem ragaszkodnak majd az NXR típusjelzéshez: könnyen lehet, hogy a CRF-sorozatba illesztik be az újdonságot.

Az sem tisztázott még továbbá, hogy pontosan milyen műszaki tartalommal töltik meg a kis terepmotort a japánok. A blokk műszaki megoldásait tekintve rokona a CB125F-ben használt faék egyszerű egyhengeresnek: egy vezérműtengely, két szelep, léghűtés, öt gangos váltó - a modernséget az elektronikus befecskendezés jelenti.

A brazil piacon úgynevezett flexfuel modellként van jelen, azaz benzines és etanolos üzemre is alkalmas a motorkerékpár, amely előbbi üzemanyaggal 14,5 lóerős teljesítmény és 13,8 newtonméteres csúcsnyomaték leadására képes. Utóbbival mindkét adat magasabb egy kicsivel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor indulhat meg az európai forgalmazás, de nem kizárt, hogy valamelyik nagy őszi motorkiállításon megtartják a hivatalos bemutatót is.