Suzuki: vissza a gyökerekhez

2015.07.11. 10:46

A MotoGP ezen a hétvégén a németországi Sachsenringre látogat. Így hát a sorozatba idén visszatért Suzuki sem választhatott volna jobb helyet az ünneplésre, mint egy GP-futam. A japán gyártó emblematikus gépe, a Gixxer ugyanis ebben az évben harminc esztendős, így valamit ki kellett találniuk.

A gyári csapat két pilótája, Aleix Espargaro és Maverick Vinales egy-egy olyan GSX-RR nyergébe ülnek, amelyek az 1985-ös GSX-R750 színeit viselik. Azzal a géppel vett részt például Kevin Schwantz a suzukai nyolcóráson, de a nyolcvanas években még számos versenysorozatban rajthoz álltak vele.

Schwantz egyébként azt is elmondta az ünnepi alkalomhoz kapcsolódva, nagy öröm számára, hogy részese lehetett a GSX-R fejlődésének. Mivel szinte teljes pályafutása során a Suzuki kötelékébe tartozott, úgy érzi, az ő versenytapasztalatai is segíthettek a japán mérnököknek a fejlesztések során. Hozzátette, nem számít, hogy 600-as, 750-es vagy 1000-es, a GSX-R mindig élvezetes a motoros számára.

A klasszikus fényezés és matricázás persze limitált szériában elérhető lesz a vásárlók számára is. Emellett pedig vörös-feketében is kínálják a Gixxereket.