Ekkora magyar siker rég volt már

2015.07.14. 16:31

Gyakrabban kell lemosni a piros hó által összemocskolt fehér hollót, mint ahányszor magyar sikert ünnepelhetünk a motorsportban. Most viszont Herczeg Balázsnak tapsolhatunk felállva. Ja, nem tudod, ki az? És ha úgy mondom, hogy Mókusnak? Na ugye.

Mókus a kétezres évek elején egy egészen új műfajt teremtett a stuntridingban, amit egyszerűen csak Tróger Show-nak nevezett el. Eleinte főleg a hülyéskedésről szóltak a mutatványok, de nagyon rövid időn belül már olyan trükköket mutatott be lefingott Simsonján, amiket a külföldi nagymenők is csak tátott szájjal bámultak. Persze a károgókat ennyivel nem lehetett lehűteni, ők azzal jöttek, hogy könnyű motorokkal meg lehet csinálni bármit, de egy rendes, hatszázas sportmotoron ezeket fizikailag lehetetlen. Mókus vette a lapot, csak annyit üzent, hogy amint lesz rendes motorja, bizonyítani fog.

Egy évvel rá lett hatszázas motorja, és gond nélkül átvitte a mutatványait. Mégsem ennek köszönheti népszerűségét, hanem annak, hogy bemutatóinak továbbra is része a trógerság, és hát a műfajban senki nem érzi annyira a bugit, mint ő. A híres Titanicot például már ezerszer láttuk, és mégsem tudjuk megunni.

A Mókus a fellépések mellett folyamatosan részt vett a stunt versenyeken is, a hazai bajonokságon is bérelt helye volt a dobogón. Idén ismét részt tudott venni a Lengyelországban rendezett világbajnokságon, ahol igen komoly ellenfelekkel találta szembe magát - rendkívül színvonalas mutatványával végül a második helyet sikerült megszereznie a világ legjobbjai között.