Három ezres Agusta érkezik

2015.07.15. 09:43

Egy ideje már nem titok: az MV Agusta szakít a háromhengeres gépekkel. Nemrég még a Turismo Veloce jelentette a nagy újdonságot, amelynek már korábbról is jól ismert 800 köbcentis blokkjában szintén három henger volt, de az olaszok úgy érezték, kimaxolták a műfajt.

Ha pedig már így döntöttek, valamivel be kell tölteni a modellpalettán keletkező űrt. Az már régóta sejthető, hogy egy új F4 superbike-on dolgoznak, amely sornégyes egyliteres lesz. Viszont ennek a blokkja köré építhetik majd fel az új Brutalét is, sőt ugyanezeket a technikai alapokat kaphatja meg egy harmadik gép is. Mindhárom modell 2016-ra várható, de nem kizárt, hogy valamit már az idei őszi kiállításokon is mutatnak.

A marketinget mindenesetre jól fel kell építeni, ugyanis a négyhengeres MV-ket mostanában elhanyagolták kissé, és a háromhengeresekre összpontosult a márkán belüli figyelem mellett a motorosok érdeklődése is. Az újdonságok azért vélhetően nem lesznek teljesen világmegváltók, a mostani típusokból meríthetnek ihletet.

Hogy végül mennyire nagyot gurít az MV Agusta, remélhetőleg hamarosan megtudjuk. Addig is nemcsak a hivatalos bemutatót, hanem a szivárogtatásokat is tűkön ülve várjuk.