Brutál Ducati jöhet

2015.07.20. 07:45

A Ducati igazán odatette magát az utóbbi időben. A tavaly őszi EICMA motorkiállításon bemutatták a legújabb Multistradát, de nemcsak a túrázóknak próbáltak kedvezni, így rögtön odatették mellé az 1299 Panigalét is. Legnépszerűbb modelljüknek azonban mégsem ezek számítottak 2015 első hónapjaiban, hanem a Scrambler.

Úgy tűnik, az olaszok nem érik be ennyivel, és újabb durva gép bemutatását ígérik. A különböző szaklapoknak már a meghívókat is elkezdték kézbesíteni – noha ezekből a motorról lényegében semmi nem derül ki, azért annyit elárultak, hogy nem csupán egy fényesre polírozott kiállítási tárgyról rántják le a leplet, hanem versenypályán is meg lehet majd nyúzni az egyébként utcai modellt.

Ha viszont megnézzük az olasz gyártó palettáját, abból kitűnik, a streetfighter kategóriában jelenleg csak a 848-at kínálják, holott korábban egy nagyobb gépük is volt, az 1099. Az izmos nakedek közt a konkurenciának viszont van fegyvere, elég csak a BMW S 1000 R-re, vagy a Suzuki GSX-S1000-re gondolni.

Ebből kiindulva könnyen elképzelhető, hogy a Ducatinál éppen a Panigalét faragják majd át, és egy 1299 Streetfightert alkotnak meg. Vélhetően a sportmotor alap- és S kivitelből ismert 1285 köbcentis, 205 lovas blokk köré épül majd a lecsupaszított gép is. Minden bizonnyal a futómű és a fék sem megy majd át igazán komoly átalakításon.

Biztosat mindenesetre csak ősszel tudunk majd meg – persze nem kizárt, hogy addig az elmúlt időszakban bevett jó szokás szerint kiszivárognak a lényegi információk.