Ellopták a Victory versenygépét

2015.07.21. 07:46

A járműtolvajok nem ismernek határokat: van, amikor gyereküléssel együtt lopnak el családi autókat, és olyan is előfordul, hogy pótolhatatlan ereklyének számító gépekre csapnak le. Most éppen a Victory versenymotorját vitték el – azt a gépet, amellyel Lee Johnston az idei Man-szigeti TT viadalon is indult.

Az elektromos motorkerékpárt a fejlesztésben is szerepet vállaló Brammo központjából fújták meg. Bár a két gyártó nem volt túl bőbeszédű a motor eltűnése után, annyit azért rögtön leszögeztek, hogy ezerdolláros nyomravezetői díjat ajánlanak fel annak, aki kulcsfontosságú információkkal tudja segíteni a rendőrség munkáját.

Azt nem tudni, hogy végül érkezett-e ezzel kapcsolatos lényegi bejelentés az egyenruhásokhoz, mindenesetre néhány napon belül megtalálták az ellopott Victoryt és előállították a tolvajokat is. A motor karosszériája kissé megrongálódott, a hátsó kerék pedig hiányzik, ezektől eltekintve azonban egyben van még a gép. Igaz, a pontos kár felméréséhez még időre van szükségük a szakembereknek.

Az ügy első számú gyanúsítottja a rendőrök kérdésére elmondta, alkatrészenként akarták értékesíteni a gépet. A Victory és a Brammo munkatársai viszont nagyon örülnek, hogy ez nem sikerült, és mindenkinek köszönetet mondanak, akik részt vettek a nyomozásban, vagy csak megosztották az eltűnésről szóló híreket.