Retrós Yamaha modern alapokra

2015.07.23. 07:40

A Yamaha az elmúlt néhány évben sorra mutatta be az MT jelzésű sorozat tagjait. Ezek egyike volt az MT-07 is. A modern kinézetű naked bike nem is sikerült rosszul, és számos piacon kimondottan jól is fogy. Azt persze nem jelenthetjük ki, hogy mindenkinek egyöntetűen elnyerte a tetszését, így hát a japán gyártó most másképpen közelítette meg a témát.

A most bemutatott XSR700 retrós formatervet kapott. A rovarfejet kereklámpa váltotta, és összességében is egy klasszikus motor benyomását kelti a gép. Ugyanakkor a beltartalom nem sokat változott az MT-07-hez képest. Megmaradt a 689 köbcentis sorkettes blokk, amely a maga 75 lóerejével gyengének egyáltalán nem mondható. Ehhez 185 kilogramm társul száraz tömegként.

A Yamaha ezzel a géppel egyébként leginkább a fiatalabb korosztályt próbálja megcélozni. Közülük is azokat, akik fogékonyak a retrós stílusra. Bár az MT-07-hez hasonlóan az XSR sem kizárólag kezdőknek szánt motorkerékpár, mégis abban bíznak, hogy a későbbiekben komolyabb, nagyobb Yamahákra váltanak az XSR-vásárlók.

Az európai kereskedésekben idén novemberben jelenhet meg az újdonság. Pontos ára egyelőre nem ismert. A pletykák szerint azonban kicsivel drágább lehet, mint az MT-07, amelyért alapkivitelben közel kétmillió forintot kérnek, de egy jobban felszerelt, blokkolásgátlóval is ellátott példány már 2,4 millió forint körüli áron vihető haza.