Felszámolják a Gas Gast

2015.07.24. 13:00

Nincs könnyű éve idén a Gas Gasnak. Bár keményen dolgoztak újabb befektetők keresésén, hogy visszafizethessék tartozásaikat, erőfeszítéseik azonban nem jártak sikerrel. Ez odáig vezetett, hogy májusban be is csődöltek.

A napokban ráadásul megkezdődött a vállalat felszámolása. A cég tulajdonának kiárusításából próbálják majd fedezni azt a mintegy harminc millió forintot, amellyel tartoznak a beszállítóknak és egyéb partnereknek. Kérdés, hogy elegendő lesz-e minderre a befolyó összeg.

A márka jövője ezzel igencsak bizonytalanná vált, bár a jelenlegi vezetés még mindig töretlenül bízik abban, hogy valamilyen formában életben marad a Gas Gas. Ehhez egy olyan nagyvállalat érdeklődésére lenne szükség, amely lát potenciált a főként terep- és triálmotorokról ismert Gas Gasban, és persze jelentős anyagi forrásokkal is rendelkezik annak további üzemeltetéséhez.

Az elöljárók mindenesetre megköszönték a vásárlók és a partnerek támogatását, amit ezekben a nehéz hónapokban tanúsítanak. Közleményükben azt is kifejtették, minden erejüket abba fektetik, hogy legalább az alkatrész-utánpótlás zavartalanságát biztosítsák. Nem szeretnék ugyanis, ha a kialakult kritikus helyzetnek a motorosok látnák kárát.