Dominóként dőltek a motorok

2015.07.25. 13:26

Nem nehéz elképzelni, milyen megdöbbenés ülhetett ki az arcára a motoros klub tagjainak, amikor visszakapták gépeiket a szállítást végző cégtől. Azok ugyanis dominóként eldőlve, egymás hegyén-hátán feküdtek a tréleren.

A Red Lion Bikers klub motorosai Spanyolországban és Portugáliában túráztak, majd amikor teljesítették az előre eltervezett távot, bejárták a kiszemelt területeket, megbíztak egy céget azzal, hogy szállítsa haza a gépeket a nagy-britanniai Derbybe. Nem kellett volna.

Bár a motorkerékpárok három hét alatt megérkeztek, amikor azonban átvették őket, a tulajdonosok nem hittek a szemüknek. A motorok rosszul voltak rögzítve, és egyszerűen egymásra dőltek. Pedig nem filléres kétkerekűekről van szó. Egyikük például végül hét helyen észlelt festékleverődést és kisebb-nagyobb karcolásokat BMW S 1000 RR-jén. Emellett pedig KTM 1190 Adventure és BMW R 1200 GS is volt a tréleren.

A sofőr és a motorosok között vita is kerekedett, ezért később a rendőröket is kihívták. Az egyenruhások pedig mindaddig a helyszínen maradtak, amíg a tulajdonosok az utolsó motort le nem vették a szállítójárműről. A malagai központú vállalkozás az eset után belső vizsgálatot indított, a cég vezetője pedig sajnálatát fejezte ki a sérülések miatt.