Ha a Tesla motorkerékpárt gyártana

2015.07.27. 08:54

Bár a Tesla egyelőre nem fogott motorkerékpár-gyártásba, Jans Slapins azonban eljátszott a gondolattal, és megtervezte saját Tesla kétkerekűjét. A Model M (M, mint motorkerékpár) illeszkedne is a márka hírnevéhez, de talán soha nem valósul meg.

Slapins munkája egyelőre csupán a monitoron létezik, de már így is elég kívánatos. Egy robusztus gépről van szó, amely leginkább talán a sport-túra kategóriába sorolható be. A lítium-ionos akkucsomagot a tervező a lehető legalacsonyabban helyezné el, annak hűtéséről pedig külön gondoskodna a levegő odavezetésével. Mivel pedig üzemanyagtankra nincs szükség, annak helye csomagtartóként funkcionál.

Ami a villanymotort illeti, az szintén méltó lenne a Tesla névhez: 150 kilowattos teljesítmény leadására lehetne képes. Ez lóerőre átszámolva 203, ami egy motorkerékpárnál azért igen durva. Főként úgy, hogy a számszerűen egyelőre meg nem nevezett csúcsnyomaték nullás fordulatszámtól rendelkezésre áll. Egy ilyen gépet megülni azért nem egyszerű feladat. Éppen ezért fontos, hogy különböző teljesítményszinteket állíthassunk be – gondolt erre Slapins is, aki Race, Cruise, Eco és Standard módokban gondolkodik.

Azt egyelőre nem tudni, Slapinsnak milyen tervei vannak a virtuális motorkerékpárral, de talán érdemes lenne kicsit haknizni vele. A Tesla modellpalettáján egyelőre még szabad is a Model M elnevezés, ha esetleg mégis kétkerekű gépek gyártására adnák a fejüket.