Felborította a parkoló motort az autós

2015.08.17. 13:57

Akinek már borította fel autó a leparkolt motorját, azt tudja értékelni ezt az eszközt. Amikor az oldalán fekvő motorhoz érünk vissza, akkor beüt az érzés, hogy még a kár is megérné, ha tetten érhettük volna az elkövetőt. Pedig nagyjából húszezer lenne a megelőzés - legalábbis akkor, ha tényleg gyártásba kerülne a projekt, amire éppen Kickstarteren kalapolnak a tervezők.



Miről is van szó?

A D-Shield nevű készülék tulajdonképpen egy radar, ami a katonai megoldásokhoz hasonlóan a Doppler-effektus elvén működik - vagyis egy tárgy közeledését a háttértől való elmozdulása alapján érzékeli.



A D-Shield viszont nem a föld-levegő rakétákat jelzi előre, hanem a parkoló motor felé  tolató autóknak puttyog, ha vészesen közel érnek hozzá. A feltalálók azt állítják, teljesen vezeték nélküli az eszköz, kétoldalú ragasztóval rögzíthető az idomhoz, vagy mágnessel a vázhoz. Jelenleg 79 dollárral lehet beszállni a projektbe - ha sikerrel zárul a gyűjtés a hozzájárulók kész példányt kapnak bizalmukért (és pénzükért) cserébe.