A világ leggyorsabb nője rekord sebességgel törte magát össze

2015.08.18. 14:11

Kevesen mesélhetik el, milyen 386 km/h-s tempónál esni. Ő el tudja.

Kevesen gondolnák, hogy egy brit anyuka a leggyorsabb motoros nő. Becci Ellis hobbija a sebesség, amihez egy turbósított Suzuki Hayabusát használ. A hétvégén viszont nem adta ki.

Az elvingtoni egykerekező világbajnokságon először sikeresen egykerekezett egy mérföldön keresztül, miközben legnagyobb sebessége 414 km/h volt, ezzel új rekordot állított fel a női mezőnyben. Utána viszont egy szélroham kibillentette az egyenesből, lesodródott a fűre, ahol a pár másodperc alatt megtett háromszáz méter után leakadt az első kerék, és 386 km/h-s sebességgel hatalmasat esett. Eltörte az egyik bokáját és több bordáját is. Állítása szerint elég simán megúszta.

"Jól vagyok" - nyilatkozta - "ez volt az első balesetem, nem rettentett el. A mentősök sem akarták elhinni, mennyire egyben maradtam, szombaton estem, de vasárnap már ismét a pályán voltam átvenni az érmemet."

Bár Ellis megúszta, a motor teljesen megsemmisült, a csapata még mindig keresi az épített Hayabusa lelkét jelentő drága motorvezérlő elektronikát, ugyanis a becsapódáskor szétrobbanó gép alaposan megszórta fémmel és műanyaggal a környező erdőt, amit azóta önkéntesek pásztáznak fémdetektorokkal.