Retardáltak akarták megcsinálni az évszázad motorlopását

2015.08.19. 12:57 Módosítva: 2015.08.19. 12:57

Egy hónapja mi is megírtuk, hogy ellopták a Brammo főhadiszállásáról a Victory versenymotorját, amivel a Man TT-n is indultak. Szerencsére a elég gyorsan előkerült, és a megtört idomokon és a hiányzó hátsó keréken kívül nem történt komolyabb baja.

A két gyanúsítottat két nap alatt elkapták, majd a bíróság előtt próbálhatják tisztázni magukat és a körülményeket. Az viszont kiderült, hogy nyereségvágyból lopták el a motort (nahát!) és alkatrészenként akarták értékesíteni - ez nagyjából magyarázat arra, hogy miért hiányzik a hátsó kerék.



De történhettek még ott érdekes dolgok, legalábbis a nyomok erre utalnak. Például a szobából, ahonnan ellopták a motort, egy lyuk vezet át a falon egy másik helyiségbe - amit jó eséllyel a motorral ütöttek, amikor kipróbálták zárt térben. Ez választ adhat arra, hogy miért törtek az idomok, illetve az első keréken látható fehér húzások is arra engednek következtetni, hogy ezzel bizony egyszer beköszöntek a gipszkartonba.


Ez viszont már így egy súlyos szerencsétlenkedés képét rajzolja ki, közel sem tűnik annyira profi munkának, mint az Ausztráliában meglovasított Drysdale 1000 V8 esete.