2015.08.21. 10:33

A Confederate-nél nem viccelnek, ha motorkerékpárokról van szó. A maga nemében Wraith B120-asuk is páratlan volt, de a P120 Fighter, különösen Black Flag kiadásban szintén keményen odavágott. Most egy újabb Fighterrel sokkolnak.

A P51 Combat Fighter megalkotásakor nemcsak a korábbi modellekből merítettek. Azt mondják, hangulatában a hatvanas évek elképzelt lázadó antihősének nyers motorját idézi a gép. Amely nem mellesleg Pierre Terblanche utolsó alkotása a márkánál, a tervezőlegenda azóta ugyanis lelépett a Royal Enfieldhez.

Az új Fighterbe motorkerékpárhoz képest szokatlanul brutális, 2163 köbcentis V2-es került, amelynek hengerszöge 56 fokos. Ez kétszáz lóerő körüli teljesítményt küld a hátsó kerékre, a maximális forgatónyomaték pedig 230 newtonméter. Mindez még négy keréken is egész tisztességesnek számítana. Itt viszont csupán 226 kilogrammot kell mozgatnia.

A gyártó többi gépéhez hasonlóan ez sem lesz tömegmodell. A maga 113 900 dolláros, azaz közel 32 millió forintos ára a motor megjelenéséhez és teljesítményéhez hasonlóan brutális. Igaz, ezért testreszabott járművet kapnak a tulajdonosok, amelyből ráadásul összesen 61 darab készül. Kicsi az esélye tehát, hogy valaha is szembejöjjön egy az úton.