Egy tipp, ha példaképet keresel

2015.09.02. 15:09

45 évesen visszavonul legendás terepmotoros és stunt rider, Chris Pfeiffer. Húsz év során 94 országban lépett fel, letette a névjegyét a triálban és az extrém enduróban is. 15 évesen már junior triálbajnok volt, tizenegy évvel később pedig a legjobb endurósok között tartották számon. Összesen négyszer nyerte meg a Erzberg Rodeót - a versenyt, amit idén 1500 indulóból öten tudtak teljesíteni.

A terepmotorozás után stuntra váltott, négyszer lett világbajnok és európabajnok - 2003-tól 2009-ig szinte lehetetlen volt mellette labdába rúgni, a hazai stunt zseniknek, Herczeg "Mókus" Balázsnak és Angyal Zoltánnak mondjuk sikerült, másnak viszont alig termett babér akkoriban. 2010-ben Pfeiffer visszavonult a versenyzéstől, és onnantól kezdve csak bemutatókat tartott világszerte, amiknek rendszeresen része volt az ilyesmire alkalmatlan motorokkal bemutatott stuntolás - ezen videón például megfigyelhető, ahogyan éppen nem túrázni indul egy K 1600-zal.

"Ezek csodálatos évek voltak, de most ennek vége. Ez nem jelenti azt, hogy a motorozást abbahagyom, mert az az életem. Vannak dolgok, amik nem változnak" - búcsúzott a rajongóitól.