Városi legenda a bicikliző medve?

2015.09.07. 13:22

Gondolom mindenkinek megvan a híres városi legenda, amikor Kádár János vendégül látta Brezsnyevet, és elmentek vadászni. Meg is kérdezték az orosztól, mit lőne szívesen, az pedig benyögte, hogy medvét. 

Mindenki vakarta a fejét, hiszen medve akkor már rég nem élt az országban. Végül kerítettek egy kiöregedett cirkuszi jószágot, akit odatereltek a magasles közelébe. Brezsnyev célzott, de mivel pocsék lövő volt, éppen csak megsebesítette az állatot, ami menekülni kezdett, ráadásul a mező felé, ahol asszonyok dolgoztak. Természetesen az egész stáb pánikba esett, és lekezdték üldözni. A medve a rét szélére érve meglátta, a letámasztott bicikliket, és feltört benne a cirkuszi reflex, felugrott az egyikre, és azzal menekült meg a vadászok elől - állítólag Brezsnyev akkorát csodálkozott, hogy még most is keresik a földre hullott állát. Kár, hogy akkoriban nem volt mindenkinél kamerás mobil, mert így csak jó történet, amiről mindenki sejti, hogy nem kimondottan igaz. Bezzeg ha készült volna róla felvétel!



A fenti videó honnan máshonnan származna, mint a dashcam- és medve-nagyhatalom Oroszországból, ahol egy motorozó barnamedvét sikerült megörökíteni. Még pontosabban egy medve jelmezben motorozó humanoidot, amint egy főúton vereti egy Ducati Scramblerrel.

Ebben a formában pontosan úgy néz ki, mint egy vírusvideóba ágyazott reklám - mivel már hárommillió nézőhöz eljutott, azok között is sikeresnek számít. A videó végén felbukkanó link egy felni- és gumiabroncs kereskedő cég honlapjára vezet, a Ducatinál pedig cáfolták, hogy közük lenne a produkcióhoz, bár nem zárták ki, hogy egy helyi kereskedő közreműködésével készült.

Mindenesetre jobb egy motorozó medvével találkozni, mint egy olyannal, ami nem adja meg a motorosoknak a jobbkezet.