Mozgásban a meztelen Yamaha

2015.09.14. 09:31

A Yamahánál néhány hónappal ezelőtt jelentették be: feltámasztják az MT-03-as meztelen gépet. Az is hamar kiderült, hogy az azonos nevű elődhöz képest szinte minden megváltozott: a nagyköbcentis egyhengeresből kezdők számára is ideális motorkerékpár lett, az R3 sportmotor alapjain.

Most végre egy videót is kiadtak a japánok, amely az MT-03-at hivatott népszerűsíteni. A közel háromperces kisfilm középpontjában pörgős, ugyanakkor vészjósló zene kísérete mellett jelenik meg az éjszakai motorozgatás. Ahogy pedig a motorosra ráfolyik a ruha, azt még a szuperhősös képregények is megirigyelnék.

Emlékeztetőként: az új MT-03 sorkettes 321 köbcentis blokkot kapott, 42 lóerős teljesítménnyel és 30 newtonméteres maximális forgatónyomatékkal. Váltója hatsebességes. A megállásról elöl 298, hátul 220 milliméteres tárcsa gondoskodik, két-, illetve egydugattyús nyereggel.

A csupasz japán gépet várhatóan a milánói EICMA motorkiállításon is láthatjuk majd. Amerikában vélhetően az eddigi rendszert követve FZ-03 néven árulják a modellt a jövőben.